Blog

Tick Tock Boom Dijital PR ve Pazarlama Blogu

Pinterest Kameranızda Gördüğünüz Ürünleri Bulup Satın Almanızı Sağlıyor

Adından diğer mecralardan olduğu kadar çok bahsedilmese de istikralı büyüme ve sadık kullanıcı kitlesine sahip olan Pinterest‘in rakiplerinden bir gömlek üstün olduğu bir özelliği var. Evet, Pinterest Lens özelliği, kameranızı açıp etrafınızdaki ürünlere benzer görselleri bulmanıza izin veren farklı bir kamera ve yapay zekâ teknolojisi.

Şimdi, Pinterest Lens özelliğinin getirdiği sonuçlara online lışveriş seçeneği de ekleniyor! Oldukça yenilikçi bir teknoloji olan bu güncellemenin, Pinterest üzerinden satış yapan markaların cirosunu artırması beklenirken, son kullanıcı tarafında ise aradığı ancak adı ya da markasını bilmediği ürünleri (ya da onların çok benzerlerini) bulmanın kolaylaşması sağlanıyor.

Peki, Pinterest Lens özelliği ile nasıl mı alışveriş edeceksiniz?

  • Öncelikle bulup satın almak istediğiniz ürünün bir fotoğrafını çekin. Fotoğrafı çekmek için kameranızı Pinterest uygulaması içinden açabilir ya da önceden çektiğiniz bir fotoğrafı yükleyebilirsiniz.
  • Gelen sonuçlar arasından sağdaki “Shop” (“Satın Al“) sekmesine tıklayarak satın alınabilir ürünleri listeleyin.
  • Listede ürün görseliyle birlikte fiyatına da ulaşacak, beğendiğiniz bir ürünle karşılaşana kadar aşağı doğru scroll (kaydırma) yapabileceksiniz.
  • Seçtiğiniz ürüne tıkladığınızdaysa ürün web sayfasına yönlendirilecek, alışverişinizi orada tamamlayabileceksiniz.

Özelliğin kullanıma açıldığı ilk günlerden gelen istatistikleri hızlıca toparlayıp bizimle paylaşan Pinterest, en çok alışveriş yapılan kategorileri moda ve ev dekorasyonu olarak açıklıyor. Yarısından çoğu bu üst başlıklara ait ürünlerin en çok satılanları ise baskı ve sanat eserleri, gömlekler ve bluzlar, elbiseler, ayakkabılar, ceketler, vazolar, aynalar, kilimler, pantolonlar ve kırlentler olarak sıralanıyor.