Blog

Tick Tock Boom Dijital PR ve Pazarlama Blogu

YouTube’dan TikTok’a Rakip 15 Saniyelik Videolar

800 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan TikTok’un Google ve Facebook gibi internet devlerinin radarına girdi. Facebook’un ardından Google da hızla yükselen video izleme ve paylaşım platformu TikTok‘u yerinden etmek için harekete çoktan geçti bile.

Kısa sürede dünya çapında yükselen bir başarıya imza atan popüler video paylaşım ve izleme platformu TikTok’a rakip olacak son hamle de YouTube’dan geliyor.

YouTube, haziran ayında yaptığı açıklamada kullanıcıların mobil cihazda 15 saniye uzunluğunda videolar kaydetmelerini sağlayacak yeni bir özelliği test etmeye başladığını duyurdu. Video paylaşım ve izleme platformu TikTok’un ses getiren en büyük özelliğini kendine uyarlamaya başladığını duyuran YouTube’un yeni özelliği şu an test aşamasında.  

Gelecek olan 15 saniyelik video formatı hem süre hem de kaydetme özellikleri bakımından TikTok video formatı ile büyük benzerlik taşıyacak.

Kullanıcıların kısa videoları keşfetmeleri ve oluşturmaları için birkaç farklı aracı test ettiklerini söyleyen YouTube, hem Android hem de iOS’da bu yeni ve deneysel özellik için az sayıda içerik üreticisi ile birlikte çalışıyor.