Blog

Tick Tock Boom Dijital PR ve Pazarlama Blogu

Yeni Nesil Canlı Yayın Uygulaması Facebook Venue Geliyor

Pandemi döneminde artan canlı yayın çılgınlığı Facebook’ta da oldukça ses getirmiş olacak ki şirketin Ar-Ge ekibi New Product Experimentation (NPE), Twitter ile benzerlikler taşıyan Venue isimli bir yeni nesil canlı yayın platformunu geliştirdiğini duyurdu.

Yeni uygulamalarıyla bugünlerde dikkatleri üzerine çeken Facebook, geliştirdiği yeni nesil canlı yayın uygulaması ile ağırlıklı olarak gazeteciler ya da yetkili kişilerle etkileşime girmeyi hedefliyor. Facebook yaptığı açıklamada, günümüzdeki canlı yayınların kullanıcıların tam anlamıyla katılım sağlamasına olanak tanımadığını, izleyicilerin diğer izleyiciler ve uzmanlarla etkileşime girmek istediğini belirtiyor.

Twitter’a rakip olmaya hazırlanan ve kullanıcıların düşüncelerini ifade edebilecekleri bir platform olan Facebook Venue, yorum yapma yetkisini yalnızca tanınmış kişilere tanıyor. Gazeteciler, mevcut veya eski sporcular ve analistler gibi tanınmış kişilikler Venue uygulamasındaki canlı etkinliklere yorumcu olarak katılabilecek. Bu kişilere ek olarak zaman zaman bazı sosyal medya fenomenleri de etkinlikler sırasında kullanıcılarla etkileşime girebilecek. Odağına yorumları değil etkinliğin kendisini alan Venue’de yorum yapma yetkisi tanınan kişiler etkinlik hakkındaki görüşlerini belirtirken, izleyenler için etkileşimli sorular ve anketler oluşturabilecek.

Venue aynı zamanda hayranlarla canlı spor etkinlikleri arasında köprü görevi görerek hayranların en sevdikleri etkinliklerin önemli anlarına odaklanan etkileşimli bir ikinci ekran deneyimi sunmayı da amaçlıyor.

Venue canlı yayın platformu ilk kez 31 Mayıs 2020 Pazar günü, NASCAR’ın Food City ile Süpermarket Kahramanları 500 yarışında test edildi.

Eski popülerliğini geri kazanmak isteyen Facebook’un bu atağı karşısında Twitter’ın tepkisinin ne olacağı merak ediliyor.