Blog

Tick Tock Boom Dijital PR ve Pazarlama Blogu

YouTube’a Yapay Zekâ Destekli Yeni Özellik: “SmartReply”

Google, popüler video platformu YouTube için farklı planlarını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Google, AI Blog’da yaptığı paylaşımla teknoloji devi YouTube için yeni özellikleri test ettiğini ve kullanımı daha iyi hale getirmek için YouTube’a yeni bir özellik getirmeye hazırlandıklarını duyurdu. YouTube Studio için yapay zekâ destekli yeni cevap verme özelliği SmartReply kullanıma sunulacak. Bu, YouTube’da içerik üreticilerinin izleyicileri ile etkileşim kurmasını ve videolarının altındaki yorumlara hızlı şekilde yanıt vermesini kolaylaştıracak bir adım.

İlk olarak 4 yıl önce kullanıma sunulan bu SmartReply özelliği, ilk aşamada Gmail’de, Android’in mesajlaşma uygulamasında ve Play Developer Console’da kullanılabiliyordu. Aynı özellik şimdi YouTube içerik üreticileri için kontrol paneli olarak kullanılan YouTube Studio’da hayat buluyor. Hatta önceki versiyolarına göre artısı, İngilizce dışında İspanyolca dilinde de çalışması.

YouTube’a Yapay Zekâ Destekli Yeni Özellik: “SmartReply”

Yapay zekâ destekli cevap verme SmartReply ile YouTube’daki içerik üreticileri çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yorum yapan abonelerine cevap verebilecek. SmartReply özelliği YouTube Studio içinde kullanıma sunuldu. Kullanıcıların istatistiklerini kontrol edebildikleri, videolarını düzenleyebildikleri ve aboneleri ile iletişime geçebildikleri kontrol paneli YouTube Studio’da yorumları görebiliyor, filtreleyebiliyor veya cevap verebiliyordu.

İçerik üreticileri artık yeni SmartReply özelliği ile bu sekmedeki yorumlar kısmında takipçilerine çok daha hızlı bir şekilde cevap verebilecek. Yapay zekâ desteği ile yorumu okuyan YouTube SmartReply, yoruma cevap olarak yazılabilecek 3 farklı seçenek sunuyor. İçerik üreticisi SmartReply kullanarak yanıtlamak isterse söz konusu seçeneklerden birine tıklayarak cevap verebiliyor.