Blog

Tick Tock Boom Dijital PR ve Pazarlama Blogu

Anketler Şimdi LinkedIn’de!

Anketler, sosyal medyada etkileşimi artıran eğlenceli içerik formatları arasında yer alıyor. Uzun süredir Twitter’da, Instagram hikayelerinde ve Facebook zaman tünelinde yer alan anketler, henüz LinkedIn’e gelmemişti. Ancak, LinkedIn‘in son duyurusuna göre bu durum değişiyor.

Mecrasındaki yeni konuşulmaları artırmak isteyen LinkedIn, hızlıca (30 saniyenin altında) oluşturulabilen anket özelliğini yayına aldı. Anketlerinizi, “Bir anket oluşturun” seçeneğine tıklayarak ve sorunuzu yazarak yaratabiliyorsunuz. Buradaki etkileşimli soruların yanıtlarını da seçenek seçenek belirleyip altına ekleyebiliyorsunuz. Anket sorunuza ekleyebileceğiniz yanıt seçeneklerinin maksimum sayısı ise 4 adet.

Kullanımı oldukça kolay olan özelliğin bir diğer güzelliği ise 24 saatten 2 haftaya kadar değişen sürelerde yayında kalmasına karar verebilmeniz. Anketlerinizi yayına alırken bir ileti hazırlayıp daha çok dikkat çekmesini de sağlayabiliyorsunuz ve dilerseniz kendi sayfanızdaki bağlantılarınızla dilerseniz de bir gruptaki üyelerle paylaşabiliyorsunuz. Kaç kişinin oy verdiğini ve güncel sonuçları gerçek zamanlı olarak takip edebiliyorsunuz.

LinkedIn anketleriyle etkileşime geçenler için önemli bir noktayı belirtmeden geçmeyelim. LinkedIn’de anketlere verdiğiniz yanıtlar, anket sahibi tarafından görülebiliyor, yani burada bir gizlilikten bahsedemiyoruz.

LinkedIn anket özelliği, belirttiğimiz gibi bazı kullanıcılar için açıldı ve çok yakında tüm dünyada, hem mobil hem de masaüstünde olmak üzere yayına alınmış olacak.