Blog

Tick Tock Boom Dijital PR ve Pazarlama Blogu

Hakkında En Çok Tweet Atılan E-spor Takımları

Koronavirüsün herkesi evde kalmaya mecbur bıraktığı şu günlerde, insanların e-spor ve çevrim içi oyunlara gösterdiği ilgi artmaya başladı. Bu durumun üzerinde koronavirüs yüzünden gerçekleştirilemeyen spor etkinlikleri ve bu günlerde artan oyun ve oyun konsolları fiyatlarının da etkisi büyük. Twitter’ın Oyun İçeriği Partnerliği Yöneticisi Rishi Chadha’nın paylaştığı veriler de bunu kanıtlıyor. Şirketin yöneticisi koronavirüsün oyun ve e-spor sektörüne etkisini, mart ayı boyunca hakkında en çok Tweet atılan oyun ve hakkında en çok Tweet atılan e-spor takımları listesini açıklayarak gözler önüne seriyor.

Rishi Chadha’nın paylaştığı verilere göre mart ayı boyunca hakkında en çok Tweet atılan oyun, Nintendo Switch için geliştirilen ve 20 Mart 2020’de yayınlanan Animal Crossing: New Horizons oldu. Animal Crossing’in ardından ise sırasıyla Call of Duty, Final Fantasy, Fortnite ve Fire Emblem geliyor.

Paylaşılan verilere göre hakkında son 30 günde en çok Tweet atılan e-spor takımlarının başında 2010 yılında kurulan Faze Clan ekibi geliyor. Amerika’da kurulan e-spor takımını G2, MIBR ve Fnatic gibi isimler takip ediyor. Son 30 gün içinde hakkında en çok Tweet atılan e-spor takımlarının listesi aşağıda.

Son 30 gün içinde hakkında en çok Tweet atılan e-spor takımları şöyle:

@FaZeClan

@G2Esports

@mibr

@FNATIC

@Cloud9

@T1

@TeamLiquid

@Luminosity

@paiNGaming

@TSM