Blog

Tick Tock Boom Dijital PR ve Pazarlama Blogu

Netflix’in TV Yayınlarına Benzeyen Yeni Özelliği “Direct”

Popüler video izleme uygulaması Netflix, kullanıcılarının merakla beklediği yeni özelliği “Direct”in testlerine başladığını duyurdu. Ne izleyeceğine karar veremeyen ve içerikler arasında saatler harcayan kullanıcıları için geliştirdiği “Direct” adlı bu yeni özelliği, tıpkı geleneksel televizyon kanallarında olduğu gibi gerçek zamanlı yayın yapacak.

Üyelerinin isteklerini dikkate alarak onlara daha iyi bir platform deneyimi yaşatmayı hedefleyen dijital medya sektörü devi Netflix’in yeni özelliği “Direct”, yalnızca web sürümünde çalışacak; mobil uygulama ya da TV uygulaması üzerinden şimdilik izlenemeyecek. Kararsız üyelerinin gönlünü fethetmeye kararlı olan Netflix, bu yeni özelliğini 5 Kasım’da 9 milyon üyesi ile Netflix’in en önemli pazalarından biri olan Fransa’da belirli sayıda kullanıcı ile test etmeye başladı bile. Test için Fransa’nın seçilmesinin nedeni ise ülkede geleneksel TV yayıncılığının oldukça popüler olması ve insanların “arkalarına yaslanarak” karşılarına gelen yayınları deneyimlemeyi sevmeleri.

Peki, Netflix Direct nasıl işleyecek? Netflix, Direct özelliği sayesinde önceden hazırlanmış içeriklerini gerçek zamanlı olarak yayınlayacak. Üyeler şimdilik yalnızca web sürümünde karşılarına çıkacak olan yeni “Direct” sekmesine tıkladığında popüler filmler, diziler ve belgeseller gibi içeriklerin önceden programlanmış hâliyle karşılaşacak.

Kişiye özel bir yayın vadetmeyen Direct, sürekli devam eden bir akış ile üyelerle buluşacak. Kullanıcılar “Direct” özelliğindeki yayınları, tıpkı televizyon yayınlarında olduğu gibi, ileri ya da geri saramayacak, gerçek zamanlı olarak izleyecek.

Netflix’in önümüzdeki aralık ayında “Direct” özelliğini tüm Fransa’da kullanılabilir hâle getirmeyi amaçlıyor.