Blog

Tick Tock Boom Dijital PR ve Pazarlama Blogu

Instagram, Canlı Yayınlarda “Bağış Toplama” Özelliğiyle Gündemde

Instagram’ın yeni güncellemesiyle artık canlı yayınlar üzerinden kâr amacı gütmeyen kurumlar adına bağış toplanabilecek.

instagram canli yayinlarda bagis toplama ozelligiyle gundemde

Kovid-19 salgının bir sonucu olarak evde geçirdiğimiz vakit, dolayısıyla da sosyal mecralarda geçirdiğimiz süre de büyük bir artış gösterdi. Özellikle Instagram üzerinden yapılan canlı yayın sayıları bir hayli çoğaldı. Hal böyle olunca da Instagram yeni özelliklerin ve güncellemelerin frekansını sıklaştırdı.

Instagram, son 1 ayda canlı yayın özelliğini kullananların sayısında %70 oranında bir artış gözlemlendiğini bildirdi. Pek çok marka gibi bu veriden akıllıca yararlanabilmek üzere adımlar atan platformun son güncellemesiyle beraber, kullanıcılar tek başına veya başka bir kullanıcıyla birlikte yaptıkları yayınlar üzerinden bağış toplayabilecekler. Yayını başlatmadan önce, bağış toplamak istenen kuruluş seçilerek “Bağış Toplama” seçeneği üzerinden yayına geçilebiliyor. Böylelikle yayın boyunca toplanan miktarın %100’ü ilgili kuruluşa aktarılıyor. Elbette bu kuruluşun belirli bir kâr amacı gütmeyen bir kurum olması gerekli.

Özellik, karşılıklı olarak bir takip şansı da sunuyor. Yayın sahipleri kaç kişinin desteklediğini ve toplanan miktarı “Görüntüle” seçeneğine dokunarak eş zamanlı takip ediyor. Aynı zamanda “El Salla” ikonunu kullanarak bağış yapanlara teşekkür de gönderebiliyorlar.

Hatırlayacaksınızdır Instagram, bu güncellemenin hemen öncesinde hikayeler bölümünde “bağış etiketi” özelliğini de aktif hale getirmişti. (İlk önce hikayelere eklenerek başlayan Instagram bağış etiketlerini hatırlamak için bu videoyu izleyebilirsiniz.) Bu yolla herhangi bir canlı yayına katılmayan kullanıcılar da isterlerse bu kısım üzerinden bağış yapabiliyorlar. Bu arada şimdilik bu özelliğin yalnızca belirli bölgelerde kullanıma açıldığını belirtmekte fayda var. Geri kalan ülkelere ise ne zaman sunulacağı konusunda şu an için bir tarih yok.